Tuesday, 27 July 2010

Encore île de Skye

Apologies for not posting for a while.  There has been a lot of work on recently, and the weather has not been conducive to photos so I have been slacking off with the blogging! However, I have just come back from another fantastic week on Skye and have some photos here that I hope you enjoy. I also have included below a recipe for Scottish Tablet, at the request of my last group, in English and French.

Toutes mes excuses pour ne pas ecrire pendant un certain temps.  J'ai beacoup de travail et la meteo n'a pas ete bonne pour les photos donc j'ai ete paresseux avec mon blog! Cependant, je reviens d'une atyre semaine fantastique sure SKye et quelques photos ici.  J'ai aussi inclus ci-dessus une recette de Scottish Tablet, a la demande de mon dernier group, en englais et en francais.  


Loch Coruisk, Sgurr a Ghreadaidh (left) Sgurr a Mhadaidh (centre) and Bidean Druim ana Ramh. 

Ease Mor Waterfall (again- this time with Coire an Eich and Sgurr na Banachdaich behind!).

Peaks of Coire Lagan: Sgurr Alasdair and Sgurr Sgumain

Scottish Tablet: Recipe from Undiscovered Scotland

Ingredients:

500g/18oz granulated sugar.
60g/2oz butter.
3½ tablespoons condensed milk.
170ml/6 floz water.
Method:
1. Grease a tin.
2. Place all the ingredients in a large saucepan and heat until the butter has melted and sugar has dissolved.
3. Bring the mixture to the boil. It is important to stir continuously at this point so the mixture doesn't stick to the bottom of the pan.
4. Bring the mixture down to simmer for approximately 10 minutes. The mixture should be thick and the colour should have turned from white to caramel.
5. Take the pan from the hob and place it on a heat resistant surface for about 5 minutes.
6. After the 5 minutes beat/stir the mixture really hard. At this point it will start to set.
7. Before the mixture sets, use a wooden spoon to transfer it into the prepared tin. You will find it sets almost straight away.
8. Before it has completely set, cut the tablet into  pieces and leave it to cool and set hard for 5 minutes.
9. Take the pieces from the tin and store them in an airtight container.

Ingrédients:

500g/18oz de sucre granulé.
60g/2oz beurre.
55mls/ 3.5 cuillères à soupe de lait condensé.
170ml / 6 floz eau.
Méthode:
1. Beurrez un moule.
2. Placez tous les ingrédients dans une grande casserole et chauffer jusqu'à ce que le beurre est fondu et le sucre soit dissous.
3. Amener le mélange à ébullition. Il est importantde continuer de remuer à ce point si le mélange ne colle pas au fond de la casserole.
4. Amener le mélange jusqu'à laisser mijoter pendant environ 10 minutes. Le mélange doit être épais et la couleur devrait se sont tournés du blanc au caramel.
5. Retirer la casserole du feu et le placer sur une surface résistante à la chaleur pendant environ 5 minutes.
6. Après les 5 minutes battre et brasser le mélange vraiment dur. À ce stade, il va commencer à définir.
7. Avant le mélange jeux, utiliser une cuillère en bois pour le transférer dans le moule préparé. Vous le trouverez ensembles presque aussitôt.
8. Avant qu'il soit complètement, couper le comprimé en morceaux et laissez-la refroidir et dur pendant 5 minutes.
9. Prenez les morceaux de l'étain et de les stocker dans un récipient hermétique
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1 comment:

Donnie said...

Tablet's quite difficult to get right. It's all in the timing and the beating! One minute it's perfect the next minute it's burnt to the bottom of the pan! Check out our blog www.scottishtablet.blogspot.com for more details about our handmade Scottish Tablet!